FB TW ASK
Welcome to my blog. Please navigate around happily. And follow me if you like to. Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3
Kasut Tumit ?
Thursday, June 9 7:40 PM | 0 dorks
Tips Memilih Kasut:

1. Pilih kasut sebelah petang atau penghujung hari. Pernah dengar tak? Saya pun dulu tertanya-tanya juga kenapa. Ini sebab, kaki kita kadang-kadang akan mengembang dan membesar sedikit kerana kerja-kerja yang kita lakukan pada awal hari contoh macam angkat beban dan berjalan ke hulu ke hilir.
2. Berdiri tegak
3. Pastikan tumit kaki dan jari kaki tidak terkeluar dari saiz asal kasut.
4. Waktu memilih kasut, make sure pakai kedua-dua kasut tersebut, berdiri tegak dan cuba berjalan. Don't just duduk, try dekat kaki sebelah saja dan just because design dia lawa dan saiz kena dengan kaki anda, doesn't mean kasut tu benar-benar selesa sepenuhnya dipakai oleh kaki anda.
5. Satu lagi perkara yang perlu kita tahu, elak membeli kasut dengan tak try langsung dan hanya berpandukan saiz saja. We all know that lain jenama, lain ukuran walaupun dinyatakan yang saiz kasut adalah sama. Do not trust numbers. Try it yourself. Jika anda perasan, di sidebar saya bahagian About The Author, ada tertulis my shoe size : 4/5/6 which means, different brand different size. Begitu juga dengan semua orang.
6. Jangan pilih kasut yang dirasakan terlalu ketat. Even if you all think that nanti kaki you akan biasa juga, but later on, banyak masalah timbul contohnya sakit dan mungkin juga melecet. Unless you want to take the risk dan unless you nak pakai just one night.

Ok habis. Harap aku membantu walaupun sedikit :*)